<<< Tilbage                                                                                                                                                          www.saibabaofindia.dk  


Flere sider om Vibuthi A B C D E F G H I J K
 

HVORFOR GIVER SAI BABA VIBUTHI?

H"Blomster, blade, frugt og andre spiselige ting har et midlertidigt liv. Selv vand danner spirer, hvis det opbevares i en krukke i dagevis. Kun Vibuthi forbliver uforandret, da det er det endelige resultat af Skabelsens fem elementer. Vores ønsker må reduceres til aske og Vibuthi er symbolet på denne ikke-tilknytning og afståelse. Éns sind må befries for ønsker og tilknytning ligesom asken, i hvilken alting er brændt ud. Det er den slags rent sind, som skal ofres til Gud."

– Sai Baba.Anvendelsen af denne Hellige Aske er en påmindelse til os om at opnå vores sejr over begær. Aske er det ultimative tilstand af ting; den kan ikke gennemgå nogen yderligere forandring. Aske kan ikke falde sammen, som blomster gør på en dag eller to, den tørrer ikke ud og forsvinder, eller bliver tilsølet og uegnet til at blive opsamlet i krukker, som vand bliver. Den mister ikke farven, som blade gør på få timer, og den rådner ikke på få dage, som frugt gør.

Aske er for evigt og altid aske. Askens stade husker os på vores sande natur, som er the Atma, vores Sjæl. Vores Sjæl gennemgår aldrig nogen forandring. Så brænd jeres laster, jeres dårlige vaner, og tilbed Herren, ved at gøre jer selv rene i tanke, ord og handling. Nå stadiet af Ingenting og opnå Udfrielse ved at opsuge den Essens af Vibuthi, vi påfører jeres pande.
 

 

 

Oversættelse www.saibabaofindia.dk                                                                                                                 Copyright www.saibabaofindia.com